Home » KEI en VIA open voor aanvragen

11/06/2019 – KEI en VIA open voor aanvragen

KEI en VIA open voor aanvragen

 

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe werken samen in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) om ambities gericht op de ontwikkeling in de regio te stimuleren, faciliteren en verbinden. In dit kader zijn de populaire subsidieregelingen KEI en VIA weer opengesteld voor aanvragen door mkb’ers. 

KEI: Kennis en Innovatie
De KEI subsidie maakt het mogelijk om meer kennis in huis te halen. Denk aan kennis op het gebied van technologische innovatie, organisatie-innovatie en/of marktinnovatie. Voor het detacheren of tijdelijk in dienst nemen van hoogopgeleid personeel of een promovendus, ontvangt u subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten. De maximale subsidiebijdrage is € 100.000,- voor hooggekwalificeerd personeel en  € 200.000,-  voor een promovendus. Voor meer informatie, ga naar onze KEI-subsidiepagina.

VIA: Versneller Innovatieve Ambities
De VIA subsidieregeling richt zich op projecten die bijdragen aan innovatie in de regio. De volgende projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie (klik op het onderwerp voor meer informatie):

  1. Productontwikkeling: het ontwikkelen van een (voor de onderneming) nieuw product, procedé of dienst. Subsidie kan worden ontvangen voor de onderzoeks- en ontwikkelingskosten van een prototype en het aantonen van de werkingsprincipes ervan. Aanvragen kunnen worden ingediend door losstaande mkb-partijen (35% subsidie) of samenwerkende mkb’ers (50% subsidie). De maximale subsidiebijdrage is €100.000,-.
  2. Softwareontwikkeling: het ontwikkelen van proof of concept-software en het ontwikkelen van een volledige dienst. Subsidie kan worden ontvangen voor de onderzoeks- en ontwikkelkosten van een softwarematig prototype en het aantonen van de werkingsprincipes ervan. Het subsidiepercentage is 35% over de subsidiabele kosten met een maximum van €50.000,- per project.
  3. Organisatie innovatie: het inschakelen van een externe deskundige voor het opstellen van nieuwe organisatiemodellen, verdienmodellen of nieuwe samenwerkingsmodellen. Ook implementatie van de nieuwe strategieën is subsidiabel. De subsdie bedraagt 50% over de advieskosten tot een maximum van €12.500,-.

Zowel de KEI als de VIA zijn interessante regelingen met veel mogelijkheden en waar waar veel projecten in onder gebracht kunnen worden. Bent u geïnteresseerd in één of beide regelingen? We maken graag kennis met u en denken graag met u mee!

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

2 + 7 =