13 juni 2022 – Vacature

Compliance Specialist Subsidies 

Wil jij innovatief Noord-Nederland ondersteunen bij hun subsidietrajecten? Ben jij nieuwsgierig en administratief goed onderlegd en vind je het leuk om zaken tot op de bodem uit te zoeken?   

Ruber Actie groeit! Wij zijn op zoek naar een compliance specialist (0,8 – 1 FTE) voor ons subsidiekantoor in Groningen.  

Wat ga je doen? 

Als compliance specialist ben je dé specialist als het gaat om het verantwoordingstraject van subsidies. Je vormt het hart van Ruber Acia en heb je een verrassend veelzijdige en uitdagende functie. Je zorgt dat alles goed geregeld is en, je verdiept je in allerlei subsidieregelingen en zorgt dat alle regels nageleefd worden. Je ondersteunt de subsidieconsultants bij het aanvragen van subsidies en ondersteunt de klanten bij de verantwoording aan subsidieverstrekkers.  

Bij aanvang van elk subsidietraject richt jij je op de volledigheid en juistheid van de aanvragen, op de cijfermatige onderbouwing en het businessplan. Bij de verantwoordingsrapportages aan subsidieverstrekkers ben jij degene die de (veelal financiële) data verifieert en aanlevert. Ook ben jij degene die de projectadministratie voert. De compliance specialist krijgt al met al een perfecte kijk achter de financiële schermen van zowel subsidies als jaarrekeningen. 

Jouw werkzaamheden zijn: 

 • Proactief meewerken aan de optimalisering van het subsidieproces; 
 • Vraagbaak voor collega’s en subsidieaanvragers; 
 • Beantwoorden van vragen of het adviseren van klanten op het gebied van subsidieverantwoording; 
 • Opstellen of reviewen van cijfermatige onderbouwingen van subsidieaanvragen en businessplannen; 
 • Opstellen of reviewen van projectadministraties en subsidierapportages; 
 • Beheren van verschillende subsidieportals. 

Wie ben jij? 

 • Je hebt een HBO-opleiding, bijvoorbeeld BE, MER of SPD, met liefst 1-2 jaar relevante werkervaring (kennis van subsidies is geen must); 
 • Je hebt affiniteit met innovatie en thema’s als duurzaamheid en circulariteit; 
 • Je beschikt over goede communicatieve en analytische vaardigheden en je bent creatief;  
 • Je werkt graag resultaatgericht en kan goed met deadlines omgaan; 
 • Je bent woonachtig in het noorden van Nederland; 
 • Ook beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift. 

Wat hebben wij je te bieden? 

Wij bieden je een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. We hebben namelijk een divers klantenpakket dat past bij een groeiend bedrijf. Uiteraard word je in dit alles begeleid en gecoacht door een ervaren collega. Je krijgt een goed salaris, passende opleidingsmogelijkheden, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en leuke teamactiviteiten. 

Waar kom je terecht?

Bij Ruber Acia werken betrokken, behulpzame en ambitieuze medewerkers. Momenteel zijn we met z’n vijven. Wij hechten waarde aan persoonlijke betrokkenheid en open en eerlijke communicatie, zowel onderling als richting de klant. We zijn een kleine, maar groeiende organisatie, waardoor jouw inspraak in strategie van het bedrijf wordt gewaardeerd.

Herken jij je in dit profiel? We komen graag met je in contact! Stuur je sollicitatie naar Harold Helmus h.helmus@ruberacia.nl

Als je vragen hebt over deze vacature, laat het ons gerust weten. Bel met Harold Helmus op 0617385006

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

12 + 14 =