05/02/2019 – WBSO-mededeling vóór 1 april

WBSO-mededeling doen vóór 1 april 2019

Bedrijven die in 2018 met succes WBSO hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 31 maart ‘mededeling doen’. Dit is het administratieve sluitstuk van de jaarlijkse WBSO-cyclus waarbij zij de werkelijk gerealiseerde uren, kosten en uitgaven aan RVO doorgeven.

Wat houdt het in?
‘WBSO-mededeling doen’ betekent dat bedrijven die in 2018 succesvol WBSO hebben aangevraagd, de exacte speur- en ontwikkelingsuren en de eventuele R&D-kosten en -uitgaven moeten opgeven aan subsidieverstrekker RVO.

Het belang van mededeling doen is cruciaal. Een zorgvuldige opgave van uren en kosten bepaalt namelijk het maximale WBSO-voordeel dat bedrijven genieten. Wanneer bedrijven minder uren en kosten opvoeren dan die op de beschikking vermeld stonden, betekent dat een lagere WBSO-opbrengst. Andersom werkt het helaas niet zo: meer uren en kosten betekenen geen hogere opbrengst.

Wanneer moet u melden?

In de volgende gevallen moet u de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven te melden:

  • Heeft u voor het kalenderjaar 2018 één of meerdere S&O-verklaringen ontvangen? Zo ja, dan bent u verplicht om uw gerealiseerde S&O-uren te melden.
  • Heeft u één of meerdere S&O-verklaringen ontvangen op basis van kosten en uitgaven? In dat geval moet u, naast de gerealiseerde S&O-uren per S&O-verklaring, ook de gerealiseerde kosten en uitgaven melden.
  • Als zelfstandig ondernemer hoeft u uitsluitend het aantal gemaakte S&O-uren per S&O-verklaring door te geven, mits het in totaal minder dan 500 uur betreft.
  • Heeft u – ondanks de verwachting – geen S&O-uren of kosten en uitgaven gemaakt? U heeft ook in dit geval de plicht dit te melden bij RVO.

Geef ook de BSN-nummers van uw S&O-medewerkers door!
Geef bij het doen van de mededeling ook gelijk de burgerservicenummers (BSN) van de betreffende S&O-medewerkers. RVO maakt namelijk gebruik van de loongegevens van twee jaar geleden om het S&O-uurloon te berekenen.

Wees op tijd!
Het is heel belangrijk dat de mededeling op tijd wordt gedaan. Anders kan RVO een boete opleggen. Wij adviseren daarom om ruim vóór de dag van de deadline de mededeling te doen.

Meer weten?
Wij helpen u graag met het voorbereiden van uw mededeling.

Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

6 + 1 =