02/04/2019 – WBSO

WBSO controles

Bedrijven die  over 2018 WBSO hebben ontvangen, kunnen binnenkort weer te maken krijgen met de WBSO-controles van subsidieverstrekker RVO. Aanvragers moeten ervoor zorgen dat hun administratie voldoet aan de wettelijke eisen en dat zij de opgevoerde S&O-werkzaamheden ook echt hebben uitgevoerd.

Goede WBSO-administratie is essentieel 
Bij de controles wordt getoetst of de WBSO-administratie voldoet aan de wettelijke eisen, er een juiste mededeling van de gerealiseerde uren en, indien van toepassing, de kosten en uitgaven is gedaan en of de aanvrager de opgevoerde S&O-werkzaamheden daadwerkelijk heeft uitgevoerd en dit kan onderbouwen met een administratie. Het op orde hebben van de WBSO-administratie is daarom essentieel. RVO kan een forse boete opleggen als de administratie niet op orde is of als de aanvrager de realisatie niet juist heeft gemeld.

RVO neemt contact op met aanvrager
Wanneer RVO een WBSO-controle aankondigt, wordt hiervoor direct contact opgenomen met de ontvanger van de WBSO-subsidie, het bedrijf dus. Om de controle goed voor te bereiden, raden wij onze klanten aan om contact met ons op te nemen. Ruber Acia kan helpen bij het goed voorbereiden van de controle. Uiteraard kunnen ook bedrijven die geen klant zijn van Ruber Acia gebruik maken van deze dienst.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

3 + 14 =