17/01/2019 – Subsidie voor professionaliseren Drents mkb

Subsidie voor professionaliseren Drents mkb

Sinds 4 februari kunnen Drentse mkb’ers subsidie aanvragen in het kader van de subsidieregeling Human Resource MKB Drenthe. Deze regeling is bedoeld voor mkb’ers die hun personeelsmanagement willen professionaliseren en/of de inzetbaarheid van hun medewerkers willen bevorderen.

Met behulp van deze nieuwe regeling worden mkb’ers in de provincie Drenthe in staat gesteld hun personeelsmanagement te professionaliseren en de inzetbaarheid van hun werknemers in het arbeidsproces te bevorderen.

 De subsidie kan onder andere gebruikt worden voor het inwinnen van extern advies bij het opstellen van een strategisch HR-beleidsplan en het volgen van HR-opleidingen, trainingen en cursussen. Ook de verbetering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het arbeidsproces komt in aanmerking. Denk hierbij aan het uitvoeren van een employabilityscan, waarbij een deskundige de inzetbaarheid van een medewerker in kaart brengt, of het opstellen van een ontwikkelingsplan.

 De subsidie bedraagt maar liefst 50% van de subsidiabele kosten. De kosten van een project moeten minimaal €1.000,- zijn en de subsidie is maximaal €10.000,-.

 De provincie Drenthe wil met deze subsidieregeling mkb’ers helpen een modern HR-beleid te voeren en vraag en aanbod op de Drentse arbeidsmarkt meer op elkaar af te stemmen. Door ontwikkelingen als digitalisering en robotisering is het, met oog op de toekomst, belangrijk dat Drentse werkgevers investeren in goed opgeleide vakmensen. Een toekomstbestendige arbeidsmarkt heeft immers een positief effect op het vestigingsklimaat en de regionale economie.

 

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

6 + 15 =