Support International Business

SIB Exportvouchers: Starten met export

Bent u een ondernemer met de ambitie en capaciteit om de internationale markt op te gaan? En weet u al welke buitenlandse afzetmarkt de beste kansen biedt voor uw product of dienst? Dan is de regeling Support International Business (SIB) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) echt iets voor u.
Met deze subsidie kunt verschillende activiteiten (deels) financieren om samen met de Exportspecialisten van Ruber Acia de stap te gaan zetten naar internationaal zakendoen.

Voor wie?
Deze regeling is voor mkb-ondernemingen in Nederland. U weet al waar u uw product of dienst op de markt wilt brengen. Vervolgens maakt onze Exportspecialist een afspraak met u om samen uw internationale ambities te bespreken en om te bepalen of we samen echt de stap naar het buitenland kunnen zetten.

Het subsidiebedrag
De hoogte van de subsidie bedraagt 50% van de totale kosten, met een maximum van € 2.500. Er zijn 2 uitzonderingen: voor SIB Collectieve activiteit is er een maximum van € 1.500. Voor de SIB Coaching is het maximum € 1.000.
De SIB-regeling wordt in de vorm van een financiële bijdrage aangeboden. Dus niet meer in de vorm van een voucher. Na goedkeuring van de SIB-aanvraag ontvangt u de financiële bijdrage (het subsidiebedrag).

Wat is SIB?
Support International Business (SIB) is een subsidie waarmee u de activiteiten financiert om uw zakelijke kansen te vergroten in een specifiek buitenland, uw doelland. U kunt voor de volgende activiteiten subsidie krijgen:

 1. Coaching
  U leert, met hulp van onze Exportspecialist, hoe u uw uitvoer naar het doelland het beste organiseert en kunt u sparren over uw vragen. Na de coaching bezit u voldoende kennis om bijvoorbeeld zelf een exportplan te schrijven.
 1. Kennis en vaardigheden
  U doet, samen met onze experts, kennis op over de juridische en fiscale situatie in uw doelland. U kunt ook een marktonderzoek laten uitvoeren over de sector in het doelland. Samen kunnen we hier de subsidie SIB Kennis en vaardigheden aanvragen.
 1. Collectieve activiteit
  U doet samen met andere bedrijven mee aan een missie of beurs in een specifiek land. Uw doel is om uw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in uw doelland. U komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders.
 1. Individuele beursdeelname
  U doet met uw eigen bedrijf mee aan een beurs in een specifiek land. Uw doel is om uw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in uw doelland. U komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders. Om dit goed voor te bereiden kunt u gebruikmaken van de SIB-Coaching.
 1. Marktentree
  U start in uw doelland, met hulp van een lokale expert, met het opzetten van nieuwe activiteiten. Deze zijn gericht op het positioneren van uw product of dienst. De expert introduceert u in het doelland onder andere bij relevante lokale partijen. Ook hier geldt dat u de aanloop naar de marktentree goed kan voorbereiden door eerst samen met de Exportspecialist de SIB-Coaching gaat aanvragen.
 1. Alternatieve markten Oekraïne en Rusland
  Bent u actief in Oekraïne of Rusland en financieel getroffen door de handelsbeperkingen? Deze subsidie kunt u gebruiken om samen met ons op zoek te gaan naar een vervangende markt.

Hoe werkt het?
Wij plannen een eerste gesprek met u in om uw ambities en plannen door te nemen. Vervolgens gaan we samen het meest ideale planning samenstellen en de betreffende aanvraag indienen.

Neemt u gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 085 016 0268 of info@ruberacia.nl.

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

2 + 7 =