SIB exportvouchers

Starten met export

Wat houdt de regeling in?
Wilt u exporteren en heeft u beperkte exportervaring? Of wilt u een nieuwe buitenlandse markt verkennen en heeft u behoefte aan meer inzicht en contacten? Dan is de SIB regeling mogelijk interessant voor u! SIB staat voor Starters International Business. Binnen deze regeling kunnen mkb’ers vouchers aanvragen voor de oriëntatie op de internationale markt, als eerste stap naar het succesvol exporteren van producten en diensten naar het buitenland.

Welke projecten komen voor subsidie in aanmerking?
SIB biedt verschillende vouchers die ondernemers kunnen helpen bij het voor het eerst betreden van buitenlandse markten. Er zijn drie vouchers:

  1.  Coachingsvouchers: hiermee kunt u een geheel traject betalen. Samen met een erkend adviseur onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt vervolgens naar een concreet actieplan toe. Aan het eind van het traject weet u onder andere: waar is uw onderneming goed in? Welke landen bieden kansen? Wat is ervoor nodig om uw kansen in deze landen te verzilveren? De voucherwaarde is €2.500 (excl. BTW). U betaalt € 525 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte.
  1. Missievouchers: voor deelname aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Met een voucher krijgt u een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs tot een maximum van €1.500 voor een handelsmissie en €2.500 voor een collectieve beursinzending.
  1. Kennisvouchers: met deze voucher kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur. Met de voucher kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. Dit is vergelijkbaar met ongeveer 40 adviesuren.

Wie komt voor deze vouchers in aanmerking?
De subsidie is bedoeld voor Nederlandse mkb’ers die willen exporteren en nog beperkte exportervaring hebben.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

9 + 13 =