Mkb-Fonds “Ideas Powered for business”  

Wilt u starten met het beschermen van uw intellectuele eigendomsrechten en kan u daar wel een steuntje in de rug bij gebruiken, dan is de subsidieregeling “Ideas for business” wellicht iets voor u.

Wat houdt de regeling in?

Het Mkb-Fonds “Ideas Powered for business” is een subsidieprogramma ontwikkeld met als doel om Europese kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) te ondersteunen in het beheer van hun intellectuele-eigendomsrechten. Het initiatief, dat afkomstig is van de Europese Commissie, wordt geïmplementeerd door het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom (EUIPO).]

Het beschermen van uw intellectuele eigendom is een must in het digitale tijdperk. Het is een wettelijke manier om te voorkomen dat uw unieke ideeën, producten of diensten zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Ieder midden- en kleinbedrijf binnen de EU kan gebruik maken van deze regeling. De aanvraagprocedure verschilt per land. 

Het beschermingsniveau dat u kiest (nationaal, regionaal, Uniebreed of internationaal), hangt af van uw bedrijfsstrategie en uw groeiplannen.

Het Mkb-Fonds is een terugbetalingsprogramma dat voorziet in de afgifte van vouchers die kunnen worden gebruikt om een deel van de kosten voor de gekozen activiteiten te dekken. Afhankelijk van de gewenste activiteit zijn er verschillende soorten vouchers beschikbaar.

Subsidiebijdrage

Voor merken en modellen (€ 1000,-, geldigheid 6 maanden)

Voor octrooien (1500,-, geldigheid 12 maanden)

Voor communautaire plantenrassen (€ 225,-)

De geldigheid van de voucher is 2 maanden geldig na toekenning van de subsidie. Deze periode kan op verzoek nog met twee maanden worden verlengd.  Aanvragen kan van 28 januari t/m 3 december 2023, de middelen per jaar zijn beperkt. Aanvragen worden behandeld volgens het “first come, first serve”-principe. Het aanvragen van de vouchers geldt alleen voor nieuwe registraties en niet voor vernieuwingen 

Meer weten?

Neem hierover contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

3 + 10 =