ISDE

Doel van de regeling

De overheid blijft de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via de ISDE worden gebouweigenaren die die duurzaam willen verwarmen of zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund.

 Voor wie

Met de ISDE kunnen gebouweigenaren een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen in bestaande bouw (dus geen nieuwbouw). Daarnaast is de subsidie tot 31 december 2023 ook beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. De ISDE kan ook door stichtingen en verenigingen worden aangevraagd.

 Subsidiebijdrage

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler of warmtepomp.

  • De subsidie voor zonneboilers varieert tussen de €500 en €1.500 en hangt af van het model en de gemiddelde jaaropbrengst van de zonneboiler.
  • De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €500 en €11.000 en hangt af van het model en het vermogen van de warmtepomp.
  • De subsidie voor windturbines bedraagt maximaal €66 per m2 rotoroppervlak.
  • De subsidie voor zonnepanelen bedraagt €125 per kW gezamenlijk piekvermogen (ongeveer €30 tot €50 per paneel).

 Voorwaarden

  • De subsidie kan niet met terugwerkende kracht worden ingediend, dus er mag geen koopovereenkomst zijn afgesloten.
  • De installatie wordt binnen 12 maanden na de aanvraag in gebruik genomen.
  • De subsidiabele kosten mogen niet worden gebruikt voor een andere subsidieregeling (zoals de SDE++) of voor een fiscale regeling (zoals de EIA).
  • Per techniek (zonneboiler, warmtepomp, windturbine of zonnepaneel) gelden specifieke voorwaarden.

 Openstelling

De ISDE is een doorlopende regeling. Aanvragen worden over het algemeen binnen 8 weken ingediend. Na vaststelling heeft u 12 weken om uw project te realiseren en daarna nog 13 weken om de vaststelling (bewijs van uitvoering) in te dienen. Tot 31 december 2023 is de subsidie beschikbaar ook beschikbaar voor zonnepanelen en windturbines, daarna is de subsidie enkel nog beschikbaar voor zonneboilers en warmtepompen.

 Waarom interessant?

De ISDE is een simpele regeling met een hoge slagingskans. Gemiddeld levert de ISDE tussen de 12% en 20% besparing op de investeringskosten van duurzame installaties.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

5 + 8 =