EIA 

Fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken

Wat houdt de regeling in?
Voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie in hun bedrijf, levert de EIA (Energie Investeringsaftrek) een fiscaal voordeel op. Niet alleen door besparing van de energiekosten, maar ook omdat ondernemingen minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeven af te dragen. De regeling biedt bovenop de reguliere afschrijving, een extra aftrekpost van 45% van de investeringskosten.

Welke investeringen komen voor subsidie in aanmerking?
Investeringen in bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies die op de Energielijst 2020 staan komen in aanmerking voor subsidie. Bedrijfsmiddelen die niet specifiek op deze lijst staan worden gezien als generiek. Om voor de EIA in aanmerking te komen moeten deze generieke bedrijfsmiddelen voldoen aan energieprestatie-eisen.

Investeringen komen voor EIA in aanmerking, zolang:

  • de ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden belastingplichtig is (IB of VpB);
  • de aanvraag binnen 3 maanden na verlening van opdracht worden ingediend;
  • de investering betrekking heeft op niet een eerder gebruikt bedrijfsmiddel;
  • het bedrag van de investering hoger is dan € 2.500.

Naast de kosten van de aanschaf, komen voor EIA de voortbrengingkosten van een energiezuinige techniek in aanmerking. Denk hier aan eigen loon- en materiaalkosten voor productie en installatie van het bedrijfsmiddel. Dit geldt ook voor uitgaven voor technische voorzieningen voor, of aanpassing van bestaande bedrijfsmiddelen.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

7 + 8 =