02/05/2019 – VIA en KEI opnieuw open 

KEI en VIA subsidies voor Noordelijk MKB binnenkort weer open

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe werken samen in het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) om ambities gericht op de ontwikkeling in de regio te stimuleren, faciliteren en verbinden. In dit kader worden de populaire subsidieregelingen KEI en VIA weer opengesteld voor aanvragen door mkb’ers. Aanvragen voor beide regelingen kunnen worden ingediend vanaf 10 juni.

Gedetailleerde informatie over de beide regelingen is nog niet openbaar gemaakt. Hieronder volgt daarom een globale beschrijving van de regelingen, gebaseerd op de regelingen uit 2018.

KEI: Kennis en Innovatie
De KEI subsidie maakt het mogelijk om meer kennis in huis te halen. Denk aan kennis op het gebied van technologische innovatie, organisatie-innovatie en/of marktinnovatie. Voor het detacheren of tijdelijk in dienst nemen van hoogopgeleid personeel of een promovendus, ontvangt u subsidie over de brutoloonkosten of detacheringskosten. Houdt hierbij rekening met een maximale subsidiebijdrage van € 100.000,- voor hooggekwalificeerd personeel en een maximale subsidiebijdrage van € 200.000,-  voor een promovendus per aanvraag.

VIA: Versneller Innovatieve Ambities
De VIA subsidieregeling richt zich op projecten die bijdragen aan innovatie in de regio en/of een koolstofarmere economie. Het gaat dan om het ontwikkelen van (een voor de onderneming) nieuw product, procedé of dienst. Vanuit de VIA kan subsidie worden ontvangen voor de onderzoeks- en ontwikkelingskosten van een prototype en het aantonen van de werkingsprincipes ervan. Dit geldt voor zowel fysieke als softwarematige prototypes. Aanvragen kunnen worden ingediend door losstaande mkb-partijen (35% subsidie) of samenwerkende mkb’ers (50% subsidie).

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

13 + 3 =