Voucher ik ben drents ondernemer

Voucher Drents Ondernemer

Wat houdt de regeling in?

Deze subsidieregeling heeft tot doel om de Drentse economie te stimuleren. Door gebruik te maken van een zogenaamde “kennisleverancier” kunnen ondernemers gestimuleerd worden tot groei van hun bedrijf, tot innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt.

Deze regeling (ook wel voucherregeling genoemd) betreft een financiële ondersteuning voor het inschakelen van een collega-ondernemer als kennisleverancier. Deze moet aantoonbaar over de benodigde kennis of expertise beschikken om de ondernemer met de nieuwe plannen te ondersteunen.

Welke projecten komen voor subsidie in aanmerking?
Subsidie kan worden verstrekt voor de inhuur van een kennisleverancier ten behoeve van innovatiediensten en diensten inzake innovatieondersteuning.

De kennisleverancier levert kennis ten behoeve van:

 • Groei (ook gericht op bedrijfsopvolging of bedrijfsovername);
 • Innovatie;
 • Het creëren van een nieuwe afzetmarkt.

Wie komt voor de voucher in aanmerking?
Alleen Drentse mkb bedrijven komen in aanmerking voor subsidie.

Uw onderneming is daarbij gebonden één van de volgende thema’s (eenmanszaken zonder personeel zijn gevrijwaard van deze eis): agribusiness, groene chemie, circulaire economie,energie, digitalisering, high tech systems & materials, gezondheidseconomie, vrijetijdseconomie, logistiek.

Subsidiebijdrage
Er kan gekozen worden tussen de volgende vouchers:

  1.  Voucher tot €1.000,-: Met deze voucher kan de ondernemer een subsidiebedrag aanvragen tot €1000,- bij een eigen bijdrage van €200,-. Let op: deze voucher kan alléén worden aangevraagd door eenmanszaken zonder personeel.
   .
  2. Voucher tot €2.000,-: Met deze voucher kan de ondernemer een subsidiebedrag aanvragen tot €2000,- bij een eigen bijdrage van €500,-.
   .
  3. Voucher tot €5.000,-: Met deze voucher kan de ondernemeen subsidiebedrag aanvragen tot €5000,- bij een eigen bijdrage van 50% van het totaalbedrag. De eigen bijdrage is dus ten minste net zo hoog is als de verstrekte subsidie.

Elk van deze opties kan één keer worden aangevraagd door dezelfde partij.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

3 + 3 =