MIT 2020

Haalbaarheidsonderzoek naar technische innovaties

Let op: Het subsidiebudget voor MIT haalbaarheidsprojecten is ruim overschreden. Wij adviseren daarom voor dit onderdeel geen aanvragen meer in te dienen. Neem contact met ons op om te onderzoeken of er andere subsidiemogelijkheden zijn voor uw idee. 

Wat houdt de regeling in?
De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren, beter bekend als MIT, ondersteunt mkb-ondernemingen bij het opzetten van innovatieve projecten. Projecten kunnen variëren van kennisverwerving, het toetsen van haalbaarheid tot R&D samenwerking in de uitvoering.

Welke projecten komen voor subsidie in aanmerking?
Subsidie is beschikbaar voor verschillende fases van innovatietrajecten. De meest interessante subsidie-instrumenten zijn:

  1. Haalbaarheidsprojecten voor studies naar de economische en technische haalbaarheid van een beoogde innovatie. De subsidie bedraagt maximaal €20.000,-. Aanvragen is mogelijk van 7 april t/m 10 september 2020. Let op: uit ervaring weten wij echter dat het budget al na één dag uitgeput is vanwege de immense populariteit.
  1. Kennisvouchers voor het laten beantwoorden van een kennisvraag door een kennisinstelling voor de vernieuwing van een product, proces of dienst. De subsidie bedraagt maximaal €3.750,-. Aanvragen is mogelijk van 7 april t/m 10 september 2020.
  1. R&D-samenwerkingsprojecten voor industrieel of experimenteel onderzoek door twee of meer mkb’s voor de vernieuwing van een product, proces of dienst. De maximale subsidie per project is €200.000,-. In sommige regio’s kan dit zelfs oplopen tot €350.000,-. Aanvragen is mogelijk van 11 juni t/m 10 september 2020.

Wie komt voor de MIT 2020 regeling in aanmerking?
De subsidie is bedoeld voor Nederlandse mkb’s uit topsectoren die werken aan technische innovaties. Het gaat om de volgende sectoren: AgriFood, Chemie, Creatieve Industrie, Energy (en Biobased), High Tech Systemen & Materialen (en ICT), Life Sciences & Health (LSH), Logistiek, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) en Water.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op via tel. 085 016 0268 of info@ruberacia.nl

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

6 + 1 =